YONI Maandverband en Tampons zonder chemicaliën

YONI Maandverband en Tampons zonder chemicaliën

”Chemicals are not for pussies” – Enthousiast was ik toen ik een pakje van YONI ontving. Als jonge vrouw hecht ik heel veel waarde aan persoonlijke hygiëne. Daar hoort de vagina ook bij. Het kwetsbare verdient toch het allerbeste? YONI vindt van wel! Daarom kreeg ik van Yoni maandverband en tampon zijn zonder chemicaliën ter kennismaking. Ik heb deze producten getest en vind het hoogstens tijd om mijn bevindingen met jou te delen.

YONI

Maar eerst YONI over hun product.
“Toxic-free? Yep, toxic-free! De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en dus gezonder en milieuvriendelijker dan hun synthetische tegenhangers. Onze producten bevatten geen plastics of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Daarnaast zijn onze producten biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het milieu. Wij willen dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere en milieuvriendelijkere producten. Doe met ons mee en spread the word! Samen kunnen we deze industrie veranderen.”

YONI 2Toen het testen zover was, besloot ik meteen voor een tampon te gaan. Het gaat hier om de medium tampons. Het inbrengen hiervan viel reuze mee. Omdat de tampon geen plastic laag heeft, was ik bang dat het een stroef gebeuren zou worden. Overdag besloot ik deze maximaal vier uur in te houden. Alles was keurig en ik vergat in de tussentijd bijna dat ik ongesteld was. De tampons kan je minimaal vier uur en maximaal acht uur in houden.

YONI En toen deed ik het volgende, dat ik normaal nooit zou doen. Namelijk slapen met een tampon in. Ook hierbij geen nare ongelukjes. Ik geef wel eerlijk toe dat ik liever niet met een tampon in slaap. Ik weet dat er dames zijn die het liefst enkel tampons gebruiken vandaar dat ik het toch maar aandurfde. Gewoon puur voor het testen. Eens is de eerste keer, right?! Het draagcomfort overdag en ‘s nachts was best fijn. Ook tijdens de lichte dagen waren de tampons prettig in gebruik geen vervelend gevoel bij het inbrengen en verwijderen. Ik ben in ieder geval fan van deze tampons!

YONI 4Persoonlijk raad ik aan nooit langer dan drie à vier uur een tampon in te houden. Om de kans op ernstige infecties te voorkomen. het Toxisch Schock Syndroom is daar één van. Dezelfde waarschuwing staat duidelijk in de bijsluiter van het pakje tampons aangeven.

 

YONI 5Pads
Ha! Deze zien er zo biologisch uit als het maar kan. Zo simpel en zo dun. Het gaat om 10 stuks medium verband. Ik had serieus meer angst voor het verband dan de tampon. Ze doen me eerder denken aan mega inlegkruisjes met vleugels. “Straks lek ik nog door met dit dunne ding”, dacht ik. Ook dit was een grote meevaller. Het verband voelde heel prettig aan en bleef heel discreet op zijn plek zitten, wellicht door de vleugels? Ik vind het namelijk heel fijn dat deze er zijn.

YONI 6Bij verband ben ik strikter met verwisselen, dus daarom vond ik het na maximaal twee uur hoog tijd voor een verwisseling. Hygiënisch gezien voel ik me daar gewoon prettiger bij. Dit verband heb ik ook op de lichte dagen gebruikt om mee te slapen. Persoonlijk draag ik ze het liefst enkel op de iets lichtere dagen omdat de angst op een ongelukje minder aanwezig is. Maar het kan ook prima op de normale dagen.

YONI 7Testoordeel Yoni maandverband en Yoni tampons
Pluspunten: Veiliger materiaal | Makkelijk in gebruik| Te koop op yoni.care of bij de drogist
Minpunten: Heb ik eerlijk gezegd niet. De prijzen zijn gemiddeld wel iets hoger dan de gemiddelde tampon/verband. Mag ook wel, aangezien het duurzaam is =)

Ben jij een tampon of verbandtype en waarom?
Tot de volgende keer. Liefs,

Gwendelien

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.