Vier Stijlen voor Kroeshaar

Home / Haarverzorging / Vier Stijlen voor Kroeshaar

Vier Stijlen voor Kroeshaar

Natural hair, I do care! – Het is volop herfst en het winterseizoen komt eraan. Overal en nergens zie je de protectivestyles tevoorschijn komen. Alle pruiken, weaves en braidsoorten komen uit de lades. Ook ik heb op het moment dat ik dit artikel typ een prachtige weave in, waar ik nog even twee weken mee zoet probeer te zijn. Ondanks het koude weer zie ik nog steeds heel wat naturals zonder nephaar, een hoedje of een headwrap. Ben jij ook niet van de hoeden, nephaar en headwraps? Vandaag laat ik jou vier stijlen voor kroeshaar zien.

4 stijlen voor kroeshaarHet eerste kapsel. De Afro. Een Afro komt in verschillende soorten. Het kan nappy, uitgeföhnd, uit een twist-/braid out. Deze Afro heb ik uit een braid out gehaald. Met een afrokam creëerde ik meer volume. Gewoon vanaf de aanzet tot de helft van de lengte. Dus niet als een wilde gaan kammen, anders heb je een prachtige 70’s Fro inplaats van de braidout Fro. Tijdens de koude dagen is een haarolie voor je haarpunten geen overbodige luxe.

 

4 stijlen voor kroeshaar
4 stijlen voor kroeshaar
De simpele Frohawk. Waarom de zijkanten wegscheren als je de illusie van een hanenkam met cornrows kan creëren? Ik koos voor drie simpele cornrows aan weerszijden. Makkelijk voor het geval je weinig tijd hebt, maar toch een stoer kapsel wilt. Ook hier de tip om jouw haarpunten extra liefde te geven door ze met een haarolie in te smeren.

 

4 stijlen voor kroeshaarHet derde kapsel is echt old school. Cornrows voor en de rest van je haren los. Dit was gewoon een kwestie van nog vier extra cornrows aan de voorkant. Als je goed hebt opgelet, is het je inderdaad opgevallen dat ik de kapsels beetje bij beetje aanpas om er wat anders van te maken. Vergeet de haarolie niet!

4 stijlen voor kroeshaarHet vierde en tevens laatste kapsel vergt een kleine aanpassing van voorgaande kapsel. Ook een old school variant! Je losse haren in een knot(je) dragen. Voor de koudere maanden is dit het meest efficiënter. De haarpunten zijn weggestopt en dus beter beschermd tegen de slechte koude weersinvloeden.

 

4 stijlen voor kroeshaarHopelijk heb jij wat aan dit artikel. Leuk dat je er was en tot gauw!
Liefs,
Gwendelien

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.