Timotei Delice Bio Shampoo en Conditioner

Home / Haarverzorging / Timotei Delice Bio Shampoo en Conditioner

Timotei Delice Bio Shampoo en Conditioner

Shampoo en conditioner voor “normaal haar” Ook voor kroes haar? – Enkele maanden geleden kocht ik van Timotei de Delice Bio shampoo en conditioner. Als ware product junky moesten deze Shampoo en conditioner met groene thee extracten mee naar huis. Volgens de informatie op de verpakkingen zijn deze twee producten 95% biologisch afbreekbaar de overige 5% geldt dan voor de verpakking.. denk ik…. Want die is niet biologisch afbreekbaar vanwege de plastiek. 99% van de producten zijn van natuurlijke oorsprong en is 15% procent van de ingrediënten afkomstig van biologische landbouw. Bij de shampoo is dat 10% van de ingredienten. Klinkt niet slecht, maar is het geschikt voor (mijn) kroeze plukken? Ondanks er tig producten in mijn stash zitten, kan ik mijn bevinden goed onderbouwen.


timotei greentea shampooDe shampoo.
Deze zou vrij zijn van parabenen, siliconen, kleurstoffen en sulfaten. Ingredienten waren verre van zorgwekkend. De prijs was super gunstig. Namelijk nog geen €2,00. De verpakking geeft aan dat het voor normaal haar is dus zou het voor mijn dorstige haar werken?

timotei greentea shampooIk gebruik deze shampoo zoals ik elk andere clarifying shampoo zou gebruiken. Het liefst natuurlijk eerst een pre-poo behandeling en dan wassen met de shampoo. Een pluk haar inclusief hoofdhuid masseer ik nog geen 10 seconden met de shampoo in en ik spoel het alweer eruit. Laatste keer toen ik de shampoo gebruikte was een dag voor ik deze review typte. Ik had bewust geen pre-poo toegepast, omdat ik een impulsieve ingeving kreeg mijn haar te wassen. Mijn haar was te vettig van leave-ins. Desondanks voelde mijn haar niet gestript. Haar en hoofdhuid voelden lekker schoon. Ohja, de geur is top deed mij meteen aan frisse citroengras doet denken.

timotei greentea conditioner01De conditioner.
In tegenstelling tot de shampoo gebruik ik per wasbeurt zo een 35% van de conditioner. Het is heerlijk, ruikt bijna hetzelfde als de shampoo maar dan ook iets van een milde cremige poederige geur. Bij gebruik voelde ik geen slip in de conditioner zitten. Dit misschien omdat het op basis van vele goede ingredienten is gemaakt? De conditioner laat ik altijd 2 a 3 minuten in mijn haar zitten en spoel ik het uit mijn haar. Tijdens het uitspoelen doe ik de temperatuur steeds lager tot het water koud is. Het viel me op dat mijn haar heel goed op deze conditioner reageert. Mijn plukken voelen en ogen heerlijk gehydrateerd! Ook de conditioner kost nog geen €2,00.

timoteigreenteaconditioner02Ik durf je te verzekeren dat jij deze twee producten ook zal waarderen. Ideaal voor men die graag wilt besparen en toch het allerbeste aan haarverzorging wilt. Ik vind het super jammer dat er geen leave-in conditioner of een haarolie van dit product te koop is. Naast het feit dat ik super tevreden ben over de werking van deze producten had ik ze liever in een verpakking met een pompje gehad. Vind ik persoonlijk gewoon handig onder de douche. Maar de tubes werken ook prima. En is bovendien hygiënisch.

timoteigreenteaconditioner03

Timotei Delice Bio Shampoo en Conditioner zijn te koop bij bijna elke ACTION filialen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! Liefs,

Gwendelien

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.