Satijnen Kussensloop Echt Zo Goed?

Satijnen Kussensloop Echt Zo Goed?

Iedereen heeft beauty gewoontes waar hij/zij zich trouw aan houdt. Sinds ik bewust met de verzorging van mijn kroeshaar omga, behoort slapen op een satijnen kussensloop tot een van mijn beauty gewoonten. Ik geef wel meteen toe dat ik niet altijd een satijnen kussensloop of satin bonnet gebruik. Maar ik merk wel positief verschil aan de conditie van mijn haren en huid in periodes dat ik wel een satijnen kussensloop gebruik. Afgelopen zomer kreeg ik van @LoveAndCareByJSM twee satijnen kussenslopen opgestuurd. Ik heb ze trouw gebruikt en wil daarom mijn bevindingen hierover met jou delen.

satijnen kussensloop

Meer over Love And Care By JSM

De satijnen kussenslopen heb ik van Jesslinda opgestuurd gekregen. Zij is de oprichtster van het bedrijf Love And Care By JSM. Vier jaar geleden startte zij haar eigen onderneming Love And Care By JSM. Naast satijnen kussenslopen bieden zij ook satin bonnets en is er een Bridallijn die bestaat uit onder andere custommade satijnen kamerjassen voor aanstaande bruiden.

satijnen-kussensloopSpecificaties satijnen kussensloop

De producten werden in een grote mooie doos geleverd. Daarin zaten deze twee prachtige stevige verpakkingen met elk een satijnen kussensloop. Ik was vrijwel verrast want ik verwachtte er maar één. Naast de prachtige verpakking viel de mooie  kleur mij meteen op. Het materiaal van de satijnen kussenslopen straalde luxe uit en ik was eerlijk gezegd meteen verkocht. Ook al vind ik mezelf totaal geen lux typetje haha.

Aan de etiket is te zien dat de kussenslopen 60cm x 70cm zijn. En staat er duidelijke wasvoorschriften vermeld om ervoor te zorgen dat gebruikers lang van deze kussenslopen kunnen genieten.  Verder staat er ook duidelijk vermeld dat het om 100% Polyester Satijn gaat.

satijnen-kussensloopDe satijnen kussenslopen hadden destijds toen ik ze opgestuurd kreeg een klittenband sluiting. Ideaal voor het geval jij na jou nachtrust de kussensloop snel wilt kunnen opbergen of juist snel om je kussen wilt doen. Ik vind de kleur en uitstraling mooi dus heb daar weer geen moeite mee en laat de sloop gewoon aan de kussen zitten.

Tegenwoordig zijn ze met een opening in het midden zonder klittenband!

Polyester Satijn

Ik kon het niet laten en heb daarom voor mezelf opgezocht hoe dat zit met polyester satijn. Ik kwam er al dus gauw achter dat satijn geen materiaal maar een weeftechniek is die van elk materiaal geweven kan worden. In dit geval is er dus polyester gebruikt. Dit materiaal is heel dicht op elkaar geweven waardoor dat gladde glanzende stof is ontstaan. Polyester is een synthetische vezel gemaakt van aardolie. (bron: google)

satijnen-kussensloopMijn bevindingen

Gezien mijn partner ook gebruik heeft gemaakt van een kussensloop was ik heel nieuwsgierig naar zijn bevinding omtrent deze kussenslopen. Eigenlijk was het niet nodig. Want na één nacht slapen zag ik dat hij de sloop van zijn kussen had afgehaald. Hij gaf aan dat het voor hem niet comfortabel was, hij kreeg het heel erg warm, begon te zweten en kon deze niet goed kwijt. Dit verbaasd mij niet. Mijn  partner krijgt het ’s avonds heel erg snel warm en als hij de warmte niet goed kwijt kan begint hij enorm te zweten.

Tijdens de zomermaanden ervaar ik precies hetzelfde. Maar reden waarom ik wel op een satijnen kussensloop blijf slapen is dat het mijn haargroei bevorderd. In de winter daarentegen slaapt het juist heerlijk.

Mijn partner vind de satijnen kussenslopen helemaal niets. Wat ik wel jammer vond is dat het klittenband er na enkele dagen al eraf lag. Wellicht dat deze kwalitatief gezien beter geplaatst dient te worden. Maar hier is er al een ander alternatief voor bedacht. Verder vind ik het een prima product en zeker de moeite waard om uit te proberen.

Vertel eens; slaap jij wel eens op een satijnen kussensloop?

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.