Product Tip : III SISTERS Cleansing Co-Wash

Home / Haarverzorging / Product Tip : III SISTERS Cleansing Co-Wash

Product Tip : III SISTERS Cleansing Co-Wash

Product Tip : III SISTERS Cleansing Co-Wash

Hoi lieve lezer,
Co-washen is iets waar ik niet meer zonder kan. Co-washen, ook bekend als Conditioner washing. Wordt tegenwoordig gebruikt voor het wassen van vooral niet chemisch behandeld haar. In de tijden dat ik nog die-hard weave droeg gebruikte ik vaak normale conditioners voor het “schoon” wassen voor mijn weaves. Ik zag toen al in dat deze milder waren voor de weave extensions en de kwaliteit zodoende gewaarborgd werd. Naast het gebruik van normale conditioners voor mijn weaves, heb ik nu ook speciaal ontwikkeld conditioners waaronder III SISTERS Cleansing Co-Wash voor het schoon wassen van kroes haar. Graag deel ik mijn persoonlijke bevindingen na het gebruik van voorgenoemde merk met jou.

III SISTERS OF NATURE CLEANSING CO-WASH. ideaal voor wash en go's voor kroes en krullend haar. Daarnaast ook bestemd voor het dagelijks wassen van sluik haar.Eerste indruk
Enkele maanden geleden maakte ik op een beurs kennis met de producten van dit merk om deze vervolgens enkele maanden later daadwerkelijk uit te proberen. Dit flesje kocht ik in een haar- en cosmetica shop waar ik het dezelfde dag nog heb uitgeprobeerd. Bij het openen vond ik het fijn om te zien dat het flesje was geseald met een folie. Hierdoor weet ik zeker dat andere klanten geen vinger in de inhoud hebben gestopt. Ik zie dit vaak gebeuren, en geloof me het idee is niet fris. De verpakking geeft aan dat dit product ideaal is voor droog, beschadigd en dof haar. Verder zou het product op basis van kokosmelk zijn zonder toevoegingen van petrolatum, minerale oliën, Siliconen en alcohol. Klinkt al goed! Kokosmelk is net als kokosolie goed voor het haar. Nu is het zo dat kokosolie een van de superieure oliën is die de haarschacht intrekt en deze van binnenuit voedt.

III SISTERS Cleansing Co-Wash Ingredienten. Ideaal voor wash en go's voor kroes en krullend haar. Daarnaast ook bestemd voor het dagelijks wassen van sluik haar.De ingrediënten in volgorde op een rij.
Deionized water: Gedemineraliseerd water, water vrij van zouten die normaal in leidingwater aanwezig zijn. Sheaboter. Sojazaad olie. Kokos olie. Phenoxyethanol: Dit chemisch conserveringsmiddel wordt vooral gebruikt in producten zoals bodycreams en zonnebrand. Dit zou vaak gebruikt worden in verzorgingsproducten, omdat het minder toxisch zou zijn en niet reactief zou zijn met koper en lood. Tacopheryl Acetate: Dit is Vitamine E. Vit E heeft vaak een herstellende werking op de huid. Caprylyl Glycol: Dit is een alcohol uit octaanzuur. Octaanzuur wordt aan voedingsmiddelen en zeepwaren toegevoegd. Octaanzuur is de chemische benaming van caprylzuur. Terug naar Caprylzuur. Deze schijnt van nature al in onze lichamen te zitten. Fragrance: Toegevoegde parfum. Ik vind het jammer dat het hier verder niets meer over staat.

III SISTERS OF NATURE CLEANSING CO-WASH. ideaal voor wash en go's voor kroes en krullend haar. Daarnaast ook bestemd voor het dagelijks wassen van sluik haar.Bevindingen na gebruik.
De melkachtige substantie vind ik dik en toch licht aanvoelen. Tevens komt er een heerlijk zoete geur uit de fles. Ook na het wassen van mijn haar bleef deze heerlijke geur mij achter volgen. Mijn haar was redelijk vies toen ik deze Co-Washing voor het eerst gebruikte. Na mijn haar enkel met dit product te hebben gewassen voelde deze en mijn hoofdhuid schoon en vrij van klitten.

Na de derde keer te gebruik viel het me wel op dat mijn hoofdhuid minder schoon was. Waarschijnlijk door mijn leave-in producten deze gebruik ik regelmatig waardoor het zich gaat ophopen in mijn haar en vooral mijn hoofdhuid. Als ik langer dan 1,5 week wacht met het wassen van mijn haar lijkt de co-wash methode voor mij niet te werken. Ik heb dan namelijk teveel product build-up, ophoping van mijn leave-in producten. deze krijg ik schoon met een shampoo.

Zoals ik dit product ervaar raad ik het zeker aan! Ideaal voor mensen die de behoefte hebben hun haar elke dag of om de dag te wassen. 

Ik kocht dit flesje Cleansing Co-Wash voor €12.95 in een haar en cosmetica shop. Heb jij al ervaring met Co-Washes? Laat vooral weten welke merkelijk gebruikt. Ik heb er nog enkele favorieten staan. Bedankt voor het lezen. Liefs,

Gwendelien x

 

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.