Kruidvat tea tree skincare producten

Home / Beauty / Kruidvat tea tree skincare producten

Kruidvat tea tree skincare producten

Van tijd tot tijd heb ik last van een onzuivere huid. Er verschijnen dan ineens puistjes die met de dag groter en meer lijken te worden. In de periodes van een beginnend onzuivere huid gebruik ik de kruidvat tea tree skincare lijn. 

Kruidvat tea tree skincare producten

Deze skincare lijn van de kruidvat bestaat uit maar liefst vijf producten. 

  • een reinigingslotion
  • een wasgel
  • een behandelingsolie
  • dag- en nachtcrème
  • een scrubcrème

Van deze producten gebruik ik enkel de scrubcreme niet. Omdat ik al een reinigingsborstel heb die ik in combinatie met de wasgel kan gebruiken. Zoals de scrubcrème zou doen, exfolieert deze combinatie van reinigen ook mijn huid. 

Alle producten zitten in een bruine glazen fles of potje. Naast de nuttige beschrijving van het product vind je ook de lijst met ingrediënten. Dit verschilt uiteraard per product omdat ze elk een andere gebruiksfunctie hebben. 

Waarom gebruik ik kruidvat tea tree skincare

Jaren geleden kwam ik erachter dat tea tree een antibacteriële en ontstekingsremmende werking op de huid heeft. Toen ik deze producten in de schappen bij de kruidvat zag staan, kon ik mijn enthousiasme niet op. Op de etiketten van alle producten was onder andere te lezen dat de kruidvat tea tree skincare producten een zuiverende werking hebben. Daarom vond ik het uitproberen van deze producten de moeite waard. 

De reinigingslotion

kruidvat tea tree skincare - haircrushnl

Een licht vloeibare lotion waarmee de huid gereinigd kan worden. Door het bruine flesje heen is het niet te zien maar de kleur is doorzichtig. Aan de sterke geur heb ik even moeten wennen. Het deed me in het begin denken aan een mix van tea tree en chemicaliën. Het heeft een inhoud van 300 ML. Ik vind het best wel jammer dat dit product geen pompje maar gewoon een dopje heeft. Enkel dit product gebruiken voor het reinigen van de huid is niet voldoende. Daarom heb ik altijd de wasgel bij de hand. 

De wasgel

kruidvat tea tree skincare - haircrushnl

Een zeepvrije doorzichtige emulsie die ideaal is voor het verwijderen van alle make up, overtollige talg en onzuiverheden. Ook de wasgel is een lichte substantie die amper lijkt te schuimen. Niet zo gek aangezien het zeepvrij is. Vind ik wel opmerkelijk gezien SLS als tweede ingrediënt staat aangegeven. Het fijne aan dit product vind ik dat de inhoud doormiddel van een pompsysteem uit het flesje te halen is. Mega hygiënisch dus. 

De behandelingsolie

kruidvat tea tree skincare - haircrushnl

Een klein flesje met een inhoud van 10 ML. Deze behandelingsolie zou ideaal zijn om puisten en mee-eters tegen te gaan. Het lijkt weinig maar gezien de houdbaarheid van 12 maanden na aanbreken van de verpakking is dit meer dan genoeg. Je hebt het immers niet elke dag nodig en enkele druppels per keer zijn voldoende. Je begrijpt wel dat ik helemaal happy ben met het pipetjesysteem. Wederom hygiënisch in gebruik. 

De dag- en nachtcrème 

kruidvat tea tree skincare - haircrushnl

Een niet vette witte crème die ideaal is voor zowel dag en nacht. Ideaal als je net als mij een vette huid heb en gezien de werking perfect voor de onzuivere huid. In dit potje zit er een inhoud van 100 ML. Je hebt dan ook maar een klein beetje per keer nodig. Het fijne aan deze crème vind ik dat het makkelijk uitsmeert, goed door de huid wordt opgenomen en een duidelijk zichtbare verzorgend effect achterlaat. Eerste ogenblik glim je een beetje maar dat effect trekt binnen enkele minuten heel goed bij. Jammer dat crème in een potje zit. Vind ik persoonlijk niet hygiënisch. Iets van een tube of pompje zou ideaal zijn. 

Zo gebruik ik de kruidvat tea tree skincare producten
kruidvat tea tree skincare - haircrushnl

  1. Als ik make up op heb begin meestal met de reinigingslotion. Op een watten schijfje breng ik deze aan en verwijder ik de eerste laag make up van mijn gezicht. De huid rondom mijn ogen laat ik vrij. Want als dit product in de buurt van je ogen komt voelt dat nog al irritant.
  2. Als tweede stap gebruik ik de wasgel. Hiermee was ik mijn gezicht inclusief de huid rondom mijn ogen volledig.
  3.  Vervolgens breng ik indien nodig de behandel olie op de meest onrustige plekken in mijn gezicht aan.
  4. Uiteraard breng ik de dag- nachtcreme als laatst aan.
  5. Ochtend: het liefst breng ik dan geen make-up aan, omdat ik het idee heb dat mijn huid zodoende beter tot rust kan komen.

In de ochtend gebruik ik de wasgel en reinigingslotion net iets anders. Ik start eerst met de wasgel gevolgd door de reinigingslotion, ik dep het dan met een wettenschijfje op de meest onrustige plekken. de andere stappen blijven hetzelfde. 

Mijn conclusie

De geur van de producten vind ik echt minder prettig. Ik gebruik de kruidvat tea tree skincare al bijna drie jaren en ben echt tevreden met de werking. Ze kosten allemaal €1,99 per stuk en zijn in elk filiaal van de kruidvat te koop of online te bestellen.

Als je net als mij gek bent op skincare producten is het artikel over mocca+more ook interessant voor jou. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer. Liefs,

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.