Faux Locs voor het eerst in doen | HAIR BLOG

Faux Locs voor het eerst in doen | HAIR BLOG

Het lijkt wel alsof Faux Locs deze zomer een enorme come back in de blackhair community hebben gemaakt. Het kan ook aan mij liggen hoor aangezien ik een hele poos soort van uit de hair business ben geweest. Maar goed het viel me gewoon op dat faux locs deze zomer een van de meest gekozen hairstyle is. De naam zegt het eigenlijk al faux: nep/imitatie locs: dreads… duh! Enkele jaren terug heb ik faux locs bij klanten ingedaan maar maar zelf heb ik deze haarstijl nooit gehad. Deze stond daarom op mijn lijst van haarstijlen die ik geprobeerd moest hebben. Nu enkele weken verder heb ik mezelf dan ook eindelijk voorzien van faux locs.

Het proces de faux locs

Het installeren van deze neppe dreads lijkt moeilijk dan het werkelijk is. Als je kan vlechten of twisten moet dit makkelijk lukken.

  1. Je maakt met braid extensions een vlecht/twist in een pluk van jouw haar. Deze vlecht je tot een bepaalde lengte halverwege of juist tot in de punt. Maar net wat jij fijn vind.
  2.  Vervolgens pak je een pluk haar. Begin je vanaf de aanzet van je losse braid/twist stevig om deze pluk te twisten. Als het ware ga jij de vlecht of twist volledig bedekken met de losse plukken braid extensions.

Na 2 a 3 plukken om de vlecht of twist te hebben gedraaid, heb jij als het goed is de eerste faux locs in je haar. Klinkt het nog steeds mega ingewikkeld? Bekijk dan dit korte film fragmentje onderaan dit artikel. 

Faux locs bij mezelf
faux-locs

Tijdens het installeren van deze locs fantaseerde ik hoe mooi ze mij zouden staan en hoe leuk ik ze zou opsteken. Maar toen ik eenmaal klaar was, vond ik ze echt niet mooi! Ik had zeker twee dagen nodig om eraan te wennen. En nu vind ik ze oprecht heel mooi, vrouwelijk en stoer! Niet zo gek gezien ik de afgelopen jaren voornamelijk stijle hairstyles, mijn pruiken dus gedragen heb.

finishing touch

Wat deze faux locs echt perfect afmaakte zijn de gouden hairbeads. Ze zijn zo simpel maar eenmaal in de locs zijn ze mega prachtig. Eigenlijk kunnen de locs met allerlei accessoires zoals mini sieraden versierd worden. Denk aan mini ringen, kleine oorbellen, dunne kettingen, gekleurde draad, gekleurd katoen. Neem vooral een kijkje op Pinterest, Instagram en YouTube. Deze staan vol leuke inspiraties.

Wat ik ongeveer heb gebruikt

Omdat de Afro haar en cosmetica winkels in Nederland niet allemaal dezelfde merken verkopen heb ik speciaal voor jou online de braid en twist extensions opgezocht die het meest in de buurt komen van wat ik allemaal gebruikt heb. Voor de locs heb ik twee type haar extensions gebruikt. Twist haar met een kroes textuur, omdat ik dat makkelijk vind. En braid hair met ombre techniek zodat de locs een mooie gouden tint kregen. De braid hair heb ik dus gebruikt om te “wikkelen”. Klik op de namen om naar de producten te gaanTwist hair Braid hair 

Wat vind jij van faux locs?
faux-locs

Heb jij wel eens faux locs gehad? Zo ja, vertel eens bij de reacties wat je ervan vond. Ik ben echt benieuwd. En nee. Lijkt het jou leuk om het eens te proberen? Je kan dan zeker bij mij terecht voor het installeren hiervan. Neem voor meer informatie contact op 0620173570. Je mag ook gerust mailen naar info@haircrush.nl.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! Liefs,

Gwendelien

Benieuwd naar nog meer beschermende haarstijlen met braid extensions? Check dan dit artikel: Cornrows met nep haar voor kroeshaar

Laat een bericht achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.